Monday, May 16, 2011

selamat hari guru~

Semalam berlangsungnya hari guru, aq ingat hari guru nak meraikan guru-guru yang bertungkus lumus memberi ilmu kepada kita tapi baru aq tau yang hari guru tempat orang 'plessing' barang-barang berharga. Macam shit la korang, nak menunjuk-nunjuk yang korang tu kaya kenapa? kalau kaya sangat belilah hadiah kat semua cikgu. Ni tak, setakat barang pinjam, tak cool lah kawan.
  1. CAMERA DSLR - Haha, macam-macam jenis camera yang aq nampak semalam, yang branded, yang loko, semua ada. Aq tak kesah lah kalau segelintir tu bawak sebab nak tangkap gambar kenangan tapi ada yang aq nampak just sangkut je kat leher diowang macam rantai. Bawak ke sana ke mari macam barang perhiasan. Pastu buat muka taik ko macam ko sorang je ada barang tu. Come on la, ramai lagi ada la, siap macro lens, flash light, battery grip, and so on la. Tu baru real photography, setakat ko bawak basic baik takpayah la. Aq ada pun tarak menunjuk macam ko
  2. LAPTOP - Ni lagi aq berdekah, bawak laptop kehulu-kehilir tanpa tujuan. Kalau bawak broadband tu aq boley la lagi ingat yang budak-budak ni nak layan FB or so what ever, kalau bosan aq boley join sekali. Ni tak, just main game pinball kat dalam laptop tu, what the fish! Kalau camtu baik aq pergi makmal komputer la, lagi laju.
  3. PHONE - Yang ni tayah cakap banyak la, aq pun bawak jugak. Niat aq nak call mother aq suruh amek aq kat sekolah. Tapi budak-budak ni just nak plessing blackberry, xperia, and macam-macam lagi handphone touch screen yang bergaya (kononnya). Takpayah la nak menunjuk sangat la kan, nanti hilang ko bukan nyusahkan hidup ko tapi hidup cikgu jugak. Cikgu nak happy-happy rai hari guru, ko pulak nak suruh cikgu jadik BARUA ko carikkan phone ko yang hilang tu. Ko menyusahkan sebenarnya.
  4. GITAR - Hahaha, ni part yang paling aq suka. Bawak gitar then plessing macam ko tu SLASH, MAN KIDAL, KID SEARCH and so on lah. Padahal nak petik pon ko tak pandai. gitar pon pinjam dari orang sebelah, so tapayah bajet artis sangat lah kan.
Kalau lah aq kaya aq da bagi semua barang 'plessing' ni kat cikgu, so biar cikgu dapat menikmati hari guru dengan sebaiknya. Ok, tu je nak tulis, so long and HAPPY TEACHERS DAY :)

No comments:

Post a Comment